logo.jpg
 
 

Aflossingsvrije hypotheek

 
Geen aflossing
 
De naam zegt het al: bij deze hypotheek wordt in beginsel niet afgelost. Deze hypotheek is speciaal bedoeld voor mensen die hun hypotheek niet wensen af te dekken met aflossing en/of een verzekering, omdat de waarde van de woning toereikend is en men lagere maandlasten wil. Omdat uitsluitend rente wordt betaald, kunt u gedurende de hele looptijd profiteren van de maximale rente-aftrek.
 
Onderpand
 
Een aflossingsvrije hypotheek is hoofdzakelijk gebaseerd op het feit dat een woning als onderpand dient voor het aflossen van de hypotheek. De zekerheid van een onderpand is een van de hoofdredenen om tot hypotheekverstrekking over te gaan. Mede door die zekerheid stelt de hypotheekverstrekker geen verplichtingen ten aanzien van de (gedeeltelijke) aflossing zolang de (over)waarde van het onderpand dit toelaat.
 
Voorwaarden
 
Een aflossingsvrije hypotheek is in principe mogelijk, als het gewenste leenbedrag niet hoger is dan een bepaald percentage van de executiewaarde van het huis. In de praktijk ligt dit tussen de 50 en 100%. Op de aflossingsdatum kan de lening weer voor een bepaalde periode worden verlengd. Soms verplicht de verzekeraar u om ook bij deze hypotheekvorm een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten.
 
Lage lasten
 
De hypotheeklasten zijn lager, omdat uitsluitend rente wordt betaald en niet wordt afgelost. Een nadeel is dat de hypotheek niet wordt afgelost en u rente zult blijven betalen. Een combinatie van de aflossingsvrije hypotheek met andere hypotheekvormen kan aantrekkelijk zijn wanneer u de maandlast wilt drukken.
 
Wilt u meer weten over de aflossingsvrije hypotheek, neemt u dan contact op met ons kantoor.