logo.jpg
 
 

Beleggingshypotheek

 
Bij de beleggingshypotheek wordt er net als bij een spaarhypotheek gespaard. Maar dan op een andere manier. Het grote verschil is, dat er geen koppeling bestaat tussen de te betalen hypotheekrente en het rendement op de maandpremie (spaarrente). Daarmee kan het gespaarde bedrag aan het einde van de looptijd positief of negatief verschillen van de hypotheekschuld.
 
Verzekerd kapitaal
 
Er wordt een verzekering afgesloten die een prognose uitkering geeft van meestal 60% van de hypotheek. Dat bedrag wordt oftewel bij tussentijds overlijden, of aan het eind van de looptijd van de hypotheek uitgekeerd. Voor de overlijdensdekking betaalt u iedere termijn een vaste premie. Dit kapitaal is gebaseerd op een prognose percentage van 8%.
 
Hoger rendement
Over het algemeen haalt de verzekeraar in de praktijk een hoger rendement dan 8%. En u profiteert mee! U mag er dan van uitgaan dat de hypotheek aan het eind van de looptijd vrijwel altijd helemaal afgelost kan worden. Om het gewenste rendement in de praktijk te halen, wordt de premie belegd in een of meer beleggingsfondsen.
 
Eindbedrag niet vast
 
Omdat de vermogensvorming (voor een deel) afhankelijk is van het rendement van de beleggingen, staat het gespaarde eindbedrag van tevoren niet vast. Hierbij bestaat de mogelijkheid dat het gewenste spaarbedrag eerder of later bereikt wordt. Dit laatste kan minder plezierig zijn. De beleggingen worden echter zodanig gekozen dat dit risico beperkt blijft.
 
Wilt u meer weten over de beleggingshypotheek, neemt u dan contact op met ons kantoor.